Congrestival

Congrestival

Het Congrestival is dé plek waar zakelijk en inhoudelijk samenkomen in de sfeer van een festival. Omdat we leren niet leuk genoeg kunnen maken,… en plezier niet serieus genoeg kunnen nemen!

Het Congrestival: Een zakelijk festival op maat


Wij B(r)ouwen deze festivals altijd op maat. Gericht op één of meerdere actuele thema’s binnen uw organisatie.

Op een Congrestival bieden we een boeiend en gevarieerd programma waar je kunt leren, ontdekken en genieten. We doorbreken de traditionele congreservaring door een speelse en dynamische omgeving te creëren. Hier word je geïnspireerd en ontdek je nieuwe perspectieven op een ontspannen en interactieve manier.

Plezier, essentieel voor het leerproces


Onze workshops, lezingen en activiteiten zijn ontworpen om je nieuwsgierigheid te prikkelen en je uit te dagen actief mee te doen.

Plezier is niet alleen belangrijk, het is essentieel voor het leerproces. We creëren een ontspannen en informele sfeer, zodat je je comfortabel voelt om vragen te stellen, ideeën te delen en in gesprek te gaan. Verwacht een inspirerende en levendige ervaring waarin je nieuwe inzichten opdoet, nieuwe mensen ontmoet terwijl je bent ondergedompeld in de festivalvibe. Je gaat gegarandeerd met inspiratie & concrete tools en tips naar huis.

Altijd op maat gekneed, maar om je wat inspiratie te geven hier enkele titels van bijzondere

Congrestival ingredënten:

 • De Mentale knipbeurt
 • Filosokoffie
 • De Jij-dus innovatieshow
 • De 4 x 50% workshop voor succes
 • Het Mobiele Naaiatelier
 • De kunst van het vragenstellen
 • De Dogma Dome
 • Vhallenge Three
 • Café Bep
 • Failure Wall
 • Powerpoint Karaoke
 • Toog Psycholoog
 • Workshop de 8 gouden regels voor Succesvolle communicatie
 • Wordbites
 • Ga in mijn schoenen staan

Vergis je niet. Een congrestival kan zowel met hele grote, als met relatief kleine groepen.

Ook onderzoeken of een congrestival een oplossing is voor jullie? We nemen graag de tijd voor je.

Congrestival in de praktijk, hoe ziet dat eruit?

Daarom aandacht voor een Congrestival:

Ontspannen leren door interactie en doen!

Door de ontspannen sfeer van een festival stellen deelnemers zich gemakkelijk open voor een intense leerervaring. De speelse en dynamische omgeving doorbreekt de traditionele congreservaring. In combinatie met het interactieve en ervaringsgerichte karakter van de activiteiten zorgt dit voor een boeiende leeromgeving waarin deelnemers kunnen experimenteren, oefenen, en nieuwe perspectieven ontdekken.

Het Congrestival biedt een unieke combinatie van zakelijk en inhoudelijk leren.

Op maat = Altijd actueel

Omdat het pallet van workshops, lezingen en activiteiten op maat wordt samengesteld kunnen we goed inspelen op actuele thema's. Dit prikkelt de nieuwsgierigheid en daagt deelnemers uit actief deel te nemen.

Inspiratie en Netwerkmogelijkheden

Door de informele sfeer voelen deelnemers zich comfortabel om vragen te stellen, ideeën te delen en in gesprek te gaan. Dit bevordert niet alleen het leerproces, maar biedt ook uitgebreide netwerkmogelijkheden. De festivalvibe zorgt voor een setting waarin deelnemers elkaar ontmoeten en nieuwe contacten leggen.

“Geweldig, hoe de diversiteit aan workshops en werkvormen in één middag veel verschillende perspectieven op ‘De klant centraal’ heeft gecreëerd. Het heeft ons opnieuw aan het denken gezet en geeft veel energie bij de uitvoering van ons Koersplan.”

— Sjoerd Hooftman, Bestuurder Woonopmaat

Interessant om verder te lezen

Blended learning

Wat is blended learning? Daar zijn veel definities van en ongeveer evenveel studies die aantonen dat het werkt. Zeker binnen een proces van teamontwikkeling!

Lees verder

Onze aanpak

Stap voor stap, een goede aanpak! Bij alle trainingen doorlopen wij onze zes stappen. Op deze manier is er genoeg ruimte voor uw behoefte, onze creatieve invulling en een gegarandeerd effect.

Lees verder

Growth Mindset & Talentontwikkeling

Van vastdenken
naar ‘flexibel’ denken

De term ‘Growth Mindset’ kreeg bekendheid door het werk van psycholoog Carol Dweck. Er is veel over geschreven en getekend: bekijk de video.

Wij verwoorden het ook wel als: “Denken dat de wereld je overkomt” versus “denken dat je invloed hebt op de wereld”. In essentie draagt een Growth Mindset bij aan een adaptieve, positieve en leergierige houding die gunstig is voor persoonlijke ontwikkeling en succes in diverse aspecten van het leven. Pipi Langkous haar uitspraak: ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan’,… wordt in dit kader regelmatig aangehaald. Maar vergis je niet,…die houding wil niet zeggen dat “iets kunnen”, je zo maar aan komt vliegen. Daar moet je wel wat voor doen!

Hoe stimuleer je dit dan?


Nou,… gewoon door iets moeilijks te doen!

Bijvoorbeeld in de workshop “De 4×50% regel voor succes”, gebruiken we Jongleren (De kunst van het loslaten) als ervaringsgericht werkvorm. Terwijl je in korte tijd leert jongleren ontdek je 4 succesfactoren die je direct kan vertalen naar je eigen praktijksituatie. Een daarvan is dat het hebben van talent alleen niet voldoende is om ergens succesvol in te zijn.

Zo zijn er veel verschillende acties te benoemen om een Growth Mindset te stimuleren. Daar vertellen we graag meer over. Het wenkend perspectief is helder: bij organisaties met een ‘growth mindset’ hebben mensen vaak meer plezier in hun werk, nemen prestaties toe en is er minder ziekteverzuim.

Growth mindset in de praktijk, hoe ziet dat eruit?

Wat levert een Growth mindset stimuleren op voor je organisatie:

Bereidheid om te Leren

Individuen met een Growth Mindset zien uitdagingen als kansen om te leren en te groeien. Ze omarmen nieuwe informatie en feedback en zijn gemotiveerd om hun vaardigheden voortdurend te verbeteren.

Niet bang voor Uitdagingen

In plaats van te worden ontmoedigd door tegenslagen, zien mensen met een Growth Mindset deze als tijdelijke obstakels die kunnen worden overwonnen. Ze behouden hun vastberadenheid en blijven energie geven, juist als het moeilijk wordt.

Bevordert Samenwerking

Individuen met een Growth Mindset zijn meer geneigd om anderen te ondersteunen, kennis te delen en feedback te geven. Om daarmee naar gezamenlijke doelen toe te werken.

"Opdrachtgevers twijfelen vaak of het wel het juiste moment is om aan de samenwerking te werken,... maar er is nooit een goed moment om er niet aan te werken."

— Hans Rozestraten, ervaringsdeskundige van Tragaluz

Interessant om verder te lezen

Innovatie & Verandering

Onze definitie van innovatie is: "het thuisbrengen van ideeën, zodat vernieuwing ontstaat." Tragaluz helpt daarbij.

Lees verder

Ervaringsgericht werken

Ervaringsgericht leren is niet zomaar een educatieve benadering; het is een krachtig middel om persoonlijke groei, professionele ontwikkeling en succes te stimuleren.

Lees verder

Innovatie & Verandering

Bescherm Ideeën tegen Kapotmakers! Ontdek Innovatie en Verandering met Ons.

Wie de toekomst als eerste ziet, mag hem hebben! Hoe cultiveer je een omgeving waarin ideeën gedijen en innovatie bloeit. Wij geloven dat innovatie niet slechts draait om het bedenken van nieuwe ideeën, maar om het ’thuisbrengen’ ervan, waardoor echte vernieuwing ontstaat.

Creëren een Cultuur van Vernieuwing


Wil je een “spirit of experimentation” en een cultuur van vernieuwing in je organisatie? Bescherm dan je ideeën tegen kapotmakers. Wat zijn de softskills die hiervoor nodig zijn?

 • Helder Beeld over Klantbehoeften: Begrijp de behoeften van je klant om ideeën gericht te ontwikkelen.
 • Kapotmakers Herkennen: Leer de signalen kennen en bescherm je ideeën tegen destructieve krachten.
 • Veilige Sfeer en Voldoende LEF: Een veilige sfeer gaat verder dan vriendelijkheid; het gaat om eerlijke, open communicatie, zelfs bij meningsverschillen.

De Kracht van Ideeën

Eén vernieuwend idee kan het winnen van 10 opgeloste problemen. Hoe bereik je dit?

 • Versnellen versus timing: Geef innovatie de snelheid die het verdient. Timing is soms belangrijker dan snelheid.
 • Ontwikkel ideeën vanuit strategisch inzicht, verander daarvoor regelmatig van perspectief.
 • Creativiteit: Laat creativiteit stromen in elke fase van het innovatieproces. Denk pas in tweede instantie aan belemmeringen.
 • Omgaan met Onzekerheid: Omarm onzekerheid als een kans voor groei en vernieuwing. Daarbij werkt het om de urgentie van
 • Serendipiteit,… als je scherp kijkt en nieuwsgierig bent,…

Hoe we helpen?… van inzicht naar gedrag!

Afhankelijk van uw situatie, kunnen we verschillende instrumenten of vormen van dienstverlening inzetten. We brengen letterlijk uw ‘innovatielandschap’ in kaart met het “innovatie map spel”. Fact-checken de uitkomsten in de “Tuin der Paradoxen” en plaatsen het in de bedrijfscontext middels “Het Pad naar serendip”. Gaat het om een inspiratiesessie? Dan is de Jij-dus innovatie quiz of de Innovatie-challenge een goede mogelijkheid. Om ervoor te zorgen dat het niet blijft bij enkele leuke “inspiratiemomenten” hebben we een speciaal op innovatie gericht Bites Sized Leren programma ontwikkeld.

Het zijn kreten en programmatitels die u waarschijnlijk niet zoveel zeggen. Daarom beginnen we vaak gewoon met een kop koffie. vervolgens ontwerpen we een programma dat uw mensen helpt hun inzichten om te zetten naar concreet gedrag op de werkvloer.

Innovatie & Verandering in de praktijk, hoe ziet dat eruit?

Daarom aandacht besteden aan je ‘innovatief vermogen’:

Resilientie en Aanpassingsvermogen

Innovatie stelt organisaties in staat om veerkrachtig en flexibel te zijn in een dynamische zakelijke omgeving. Door een cultuur van vernieuwing te bewerkstelligen kunnen bedrijven zich beter aanpassen aan veranderende omstandigheden, economische schommelingen en disruptieve technologieën.

Talentaantrekking en -behoud

Een organisatie die bekend staat om zijn innovatieve cultuur trekt niet alleen getalenteerde professionals aan, maar behoudt ze ook beter. Medewerkers voelen zich gemotiveerd en geïnspireerd in een omgeving waar hun ideeën worden gewaardeerd en waar ruimte is voor creativiteit.

De enige constante in het leven is Verandering

Het omarmen van verandering als een constante en het cultiveren van een positieve mindset bevordert niet alleen de veerkracht van individuen, maar ook de algehele wendbaarheid van de organisatie.

"Ik wilde werk & emotie, privé en zo altijd gescheiden houden, maar deze aanpak, dat bevalt mij wel, dat zouden we allemaal moeten doen."

— Deelnemer Teamsessie NS na werkvorm Emotional Lifeline

Interessant om verder te lezen

Onze aanpak

Stap voor stap, een goede aanpak! Bij alle trainingen doorlopen wij onze zes stappen. Op deze manier is er genoeg ruimte voor uw behoefte, onze creatieve invulling en een gegarandeerd effect.

Lees verder

Competentietesten & Teamanalyse

Gedragscompetentie-testen geven aanleiding tot een goed gesprek. Mensen zijn namelijk geneigd eerder iemand te geloven als iets onderbouwd wordt met grafieken en statistieken.

Lees verder

Leiderschap

Leiders creëren Helderheid, bieden Ruimte en omarmen Tegenspraak, maar er zijn nog vele andere facetten van (Persoonlijk) Leiderschap die de moeite waard zijn om te verkennen.

“Mensen handelen niet naar wat leiders zeggen, maar naar wat leiders doen.” Misschien is naast “geluk en liefde” het onderwerp waar het meest over geschreven is wel “Leiderschap”.

Authentiek leiderschap, Dienend leiderschap, Coachend leiderschap, Androgyn leiderschap – de terminologie mag dan variëren, het is niet eenvoudig om het volledige spectrum van leiderschap in één woord te vatten. Voor ons wordt leiderschap pas echt interessant binnen de context van een team en is het altijd situationeel.

Daarom geven wij er de voorkeur aan leiderschapsprogramma’s te ontwerpen die aansluiten bij de specifieke context van de organisatie. Hierdoor wordt leiderschap pas echt relevant. Het vermogen om resultaten te behalen als hartchirurg vereist nu eenmaal andere vaardigheden dan het vermogen van een ploegleider bij de NS of de manager van een Customer Service Centre.

Wisselwerking tussen training en de dagelijkse praktijk.


Kenmerkend voor al onze programma’s is de wisselwerking tussen “theorie” en de dagelijkse praktijk. Tijdens de training spelen techniek, oefening, experimenten en kennisdeling een belangrijke rol. Aan de

andere kant beïnvloeden emoties, de omgeving, behaalde resultaten, lef en daadkracht sterk het dagelijkse spel van leiderschap. Soms kan iemand tijdens de training schitterende bewegingen maken, maar in de praktijk geen enkel resultaat boeken. Waar ligt dat aan? Hoe kun je dit beïnvloeden? De zoektocht naar persoonlijke ontwikkelingsgebieden om teamresultaten te vergroten of te versnellen is altijd en voor iedereen relevant. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een beetje lef!

Een Leiderschapsprogramma in de praktijk, hoe ziet dat eruit?

Daarom aandacht voor Leiderschapsprogramma's:

Leiders hebben impact

De invloed van leiders reikt verder dan woorden alleen. Ze inspireren en motiveren niet alleen met hun uitspraken, maar vooral met hun acties. Het hebben van goede leiders en coaches is een belangrijke voorwaarde om talent tot volle wasdom te laten komen binnen je organisatie.

Je geeft altijd leiding aan jezelf

Voordat je anderen kunt leiden, moet je in staat zijn om jezelf effectief te leiden. Zelfbewustzijn, zelfregulering en zelfmotivatie zijn essentiële elementen van leiderschap. Het vermogen om je eigen koers te bepalen en verantwoordelijkheid te nemen voor je acties vormen de basis van effectief leiderschap.

Ontwikkelen is leuk & nodig

Leiderschap is een continu proces van leren en ontwikkelen. Het streven naar verbetering en groei, zowel op persoonlijk als professioneel vlak, maakt leiderschap boeiend en noodzakelijk. Het stimuleren van een leercultuur binnen een team of organisatie bevordert niet alleen individuele groei maar versterkt ook de algehele veerkracht en prestaties.

"Ik wilde werk & emotie, privé en zo altijd gescheiden houden, maar deze aanpak, dat bevalt mij wel, dat zouden we allemaal moeten doen."

— Deelnemer Teamsessie NS na werkvorm Emotional Lifeline

Interessant om verder te lezen

Onze aanpak

Stap voor stap, een goede aanpak! Bij alle trainingen doorlopen wij onze zes stappen. Op deze manier is er genoeg ruimte voor uw behoefte, onze creatieve invulling en een gegarandeerd effect.

Lees verder

Klanten & Cases

Ervaringen uit het verleden bieden garantie voor de toekomst. Bekijk onze onderstaande cases voor een uitgebreid verslag van het probleem, onze oplossing, aanpak en het behaalde resultaat.

Lees verder

Effectief Samenwerken

Vertrouwen en Verwondering
zijn de basis

Vertrouwen, zowel in elkaar als in jezelf, fungeert als het stevige fundament waarop wij bouwen. We koesteren complementariteit door op zoek te gaan naar verschillen en deze te  omarmen. Dan maak je gebruik van de groeps-denk en doekracht.

Helderheid over wederzijdse verwachtingen vormt daarbij de sleutel tot een soepel verlopende samenwerking. Weet je daarmee een atmosfeer te creëren die zowel veilig als uitdagend is, waar plezier en prestatie hand in hand gaan, dan presteer je op veel gebieden beter dan je concurrenten, zo heeft door vragen te stellen en actief te luisteren versterken we de communicatie en begrijpen we elkaars perspectieven.

Wat is dat dan? Succes!?
Oftewel: De noodzaak van plezier & prestatie


Een effectief team leidt vaak tot betere prestaties en grotere tevredenheid van de medewerkers. Teammanagement speelt een grote rol.

Juist met die gezonde focus op resultaat geloven we dat de weg naar het doel even belangrijk is als het behalen ervan. De weg is het doel. Het streven naar die synergetische samenwerking levert niet alleen gegarandeerd team of bedrijfs-succes op, maar stimuleert ook de individuele groei van elk teamlid. Dat maakt de cirkel rond.

Om te inventariseren welke instrumenten passen bij het benutten van het potentieel van uw team, gaan we graag in gesprek.

Effectief samenwerken in de praktijk, hoe ziet dat eruit?

Daarom aandacht voor effectief samenwerken:

Verbeterde Productiviteit

Ingewikkelder kunnen we het niet maken. Investeren in samenwerken rendeert.

 

Innovatie en Creativiteit

Juist door het delen van ideeën en perspectieven bundel je de teamkracht. Door verschillende achtergronden en vaardigheden samen te brengen, ontstaat een vruchtbare bodem voor innovatie en creativiteit. Het vermogen om gezamenlijk uitdagingen aan te gaan en nieuwe oplossingen te bedenken, wordt vergroot, wat essentieel is voor groei en vooruitgang.

Teamgevoel en Tevredenheid

Een positieve teamcultuur waarin vertrouwen, open communicatie en wederzijdse ondersteuning floreren, versterkt het teamgevoel en draagt bij aan een gezonde werkomgeving waarin teamleden zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een hogere tevredenheid draagt bij aan het behouden en aantrekken van talent.

"Opdrachtgevers twijfelen vaak of het wel het juiste moment is om aan de samenwerking te werken,... maar er is nooit een goed moment om er niet aan te werken."

— Hans Rozestraten, ervaringsdeskundige van Tragaluz

Interessant om verder te lezen

Blended learning

Wat is blended learning? Daar zijn veel definities van en ongeveer evenveel studies die aantonen dat het werkt. Zeker binnen een proces van teamontwikkeling!

Lees verder

Onze aanpak

Stap voor stap, een goede aanpak! Bij alle trainingen doorlopen wij onze zes stappen. Op deze manier is er genoeg ruimte voor uw behoefte, onze creatieve invulling en een gegarandeerd effect.

Lees verder