Hoe werken wij?

Stap voor stap, een goede aanpak! Bij alle trainingen en programma’s doorlopen wij onze zes stappen. Op deze manier is er genoeg ruimte voor uw behoefte, onze creatieve invulling en een gegarandeerd effect.

Stap 1: Wij inventariseren uw wensen

Wij komen graag (online) langs om kennis te maken. Elkaar in de ogen kijken. Dat werkt goed. En dan meteen ook in de keuken! We kijken, luisteren, stellen kritische vragen en denken in mogelijkheden.

Stap 2: Wij laten ons brein het werk doen

Na de intake gaan wij onze creatieve gang en ontwerpen een concept gebaseerd op uw behoeften en onze expertise.

Stap 3: Wij verwonderen u met onze ideeën

Dat is geen doel op zich, maar wel een fundamenteel onderdeel van een krachtig programma. We ‘weten hoe mensen bewegen’ en hoe we ze in beweging krijgen. We gebruiken verwondering, confrontatie, spel, reflectie en meer om met uw team in de ‘learningzone’ te komen. Voor zo’n aanpak heb je best wat lef of zelfvertrouwen nodig. Vragen beantwoorden wij graag. Daarna is de keuze aan u.

Stap 4: Wij gaan aan de slag nadat de keuze is gemaakt

Nadat u de keuze heeft gemaakt zetten wij alles in werking om uw programma te laten slagen. Wij regelen praktische zaken zoals de locatie, catering en begeleiding zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.

Stap 5: Wij voeren het project, programma, de training of game tot in de puntjes uit!

Wij “ontzorgen” volledig zodat u ook ontspannen kan deelnemen aan het programma. Niets wordt aan het toeval overgelaten, of juist wel als dat de bedoeling is. We produceren snel en slagvaardig en weten dat details het verschil kunnen maken. Impact maken is ons hogere doel. Daarom houden we het proces zorgvuldig in de gaten en stellen bij waar nodig.

Stap 6: We vertalen de uitkomsten naar de praktijk en nemen vervolgstappen.

Ervaringsgericht werken heeft impact, als je iets doet met de inzichten. Vertalen naar individuele of team-actiepunten. Verankeren en voortgang bewaken. Wij helpen daarbij. Bijvoorbeeld door weer bij stap 1 te beginnen.