Leiders creëren Helderheid, bieden Ruimte en omarmen Tegenspraak, maar er zijn nog vele andere facetten van (Persoonlijk) Leiderschap die de moeite waard zijn om te verkennen.

“Mensen handelen niet naar wat leiders zeggen, maar naar wat leiders doen.” Misschien is naast “geluk en liefde” het onderwerp waar het meest over geschreven is wel “Leiderschap”.

Authentiek leiderschap, Dienend leiderschap, Coachend leiderschap, Androgyn leiderschap – de terminologie mag dan variëren, het is niet eenvoudig om het volledige spectrum van leiderschap in één woord te vatten. Voor ons wordt leiderschap pas echt interessant binnen de context van een team en is het altijd situationeel.

Daarom geven wij er de voorkeur aan leiderschapsprogramma’s te ontwerpen die aansluiten bij de specifieke context van de organisatie. Hierdoor wordt leiderschap pas echt relevant. Het vermogen om resultaten te behalen als hartchirurg vereist nu eenmaal andere vaardigheden dan het vermogen van een ploegleider bij de NS of de manager van een Customer Service Centre.

Wisselwerking tussen training en de dagelijkse praktijk.


Kenmerkend voor al onze programma’s is de wisselwerking tussen “theorie” en de dagelijkse praktijk. Tijdens de training spelen techniek, oefening, experimenten en kennisdeling een belangrijke rol. Aan de

andere kant beïnvloeden emoties, de omgeving, behaalde resultaten, lef en daadkracht sterk het dagelijkse spel van leiderschap. Soms kan iemand tijdens de training schitterende bewegingen maken, maar in de praktijk geen enkel resultaat boeken. Waar ligt dat aan? Hoe kun je dit beïnvloeden? De zoektocht naar persoonlijke ontwikkelingsgebieden om teamresultaten te vergroten of te versnellen is altijd en voor iedereen relevant. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een beetje lef!

Een Leiderschapsprogramma in de praktijk, hoe ziet dat eruit?

Daarom aandacht voor Leiderschapsprogramma's:

Leiders hebben impact

De invloed van leiders reikt verder dan woorden alleen. Ze inspireren en motiveren niet alleen met hun uitspraken, maar vooral met hun acties. Het hebben van goede leiders en coaches is een belangrijke voorwaarde om talent tot volle wasdom te laten komen binnen je organisatie.

Je geeft altijd leiding aan jezelf

Voordat je anderen kunt leiden, moet je in staat zijn om jezelf effectief te leiden. Zelfbewustzijn, zelfregulering en zelfmotivatie zijn essentiële elementen van leiderschap. Het vermogen om je eigen koers te bepalen en verantwoordelijkheid te nemen voor je acties vormen de basis van effectief leiderschap.

Ontwikkelen is leuk & nodig

Leiderschap is een continu proces van leren en ontwikkelen. Het streven naar verbetering en groei, zowel op persoonlijk als professioneel vlak, maakt leiderschap boeiend en noodzakelijk. Het stimuleren van een leercultuur binnen een team of organisatie bevordert niet alleen individuele groei maar versterkt ook de algehele veerkracht en prestaties.

"Ik wilde werk & emotie, privé en zo altijd gescheiden houden, maar deze aanpak, dat bevalt mij wel, dat zouden we allemaal moeten doen."

— Deelnemer Teamsessie NS na werkvorm Emotional Lifeline

Interessant om verder te lezen

Onze aanpak

Stap voor stap, een goede aanpak! Bij alle trainingen doorlopen wij onze zes stappen. Op deze manier is er genoeg ruimte voor uw behoefte, onze creatieve invulling en een gegarandeerd effect.

Lees verder

Klanten & Cases

Ervaringen uit het verleden bieden garantie voor de toekomst. Bekijk onze onderstaande cases voor een uitgebreid verslag van het probleem, onze oplossing, aanpak en het behaalde resultaat.

Lees verder