Bescherm Ideeën tegen Kapotmakers! Ontdek Innovatie en Verandering met Ons.

Wie de toekomst als eerste ziet, mag hem hebben! Hoe cultiveer je een omgeving waarin ideeën gedijen en innovatie bloeit. Wij geloven dat innovatie niet slechts draait om het bedenken van nieuwe ideeën, maar om het ’thuisbrengen’ ervan, waardoor echte vernieuwing ontstaat.

Creëren een Cultuur van Vernieuwing


Wil je een “spirit of experimentation” en een cultuur van vernieuwing in je organisatie? Bescherm dan je ideeën tegen kapotmakers. Wat zijn de softskills die hiervoor nodig zijn?

  • Helder Beeld over Klantbehoeften: Begrijp de behoeften van je klant om ideeën gericht te ontwikkelen.
  • Kapotmakers Herkennen: Leer de signalen kennen en bescherm je ideeën tegen destructieve krachten.
  • Veilige Sfeer en Voldoende LEF: Een veilige sfeer gaat verder dan vriendelijkheid; het gaat om eerlijke, open communicatie, zelfs bij meningsverschillen.

De Kracht van Ideeën

Eén vernieuwend idee kan het winnen van 10 opgeloste problemen. Hoe bereik je dit?

  • Versnellen versus timing: Geef innovatie de snelheid die het verdient. Timing is soms belangrijker dan snelheid.
  • Ontwikkel ideeën vanuit strategisch inzicht, verander daarvoor regelmatig van perspectief.
  • Creativiteit: Laat creativiteit stromen in elke fase van het innovatieproces. Denk pas in tweede instantie aan belemmeringen.
  • Omgaan met Onzekerheid: Omarm onzekerheid als een kans voor groei en vernieuwing. Daarbij werkt het om de urgentie van
  • Serendipiteit,… als je scherp kijkt en nieuwsgierig bent,…

Hoe we helpen?… van inzicht naar gedrag!

Afhankelijk van uw situatie, kunnen we verschillende instrumenten of vormen van dienstverlening inzetten. We brengen letterlijk uw ‘innovatielandschap’ in kaart met het “innovatie map spel”. Fact-checken de uitkomsten in de “Tuin der Paradoxen” en plaatsen het in de bedrijfscontext middels “Het Pad naar serendip”. Gaat het om een inspiratiesessie? Dan is de Jij-dus innovatie quiz of de Innovatie-challenge een goede mogelijkheid. Om ervoor te zorgen dat het niet blijft bij enkele leuke “inspiratiemomenten” hebben we een speciaal op innovatie gericht Bites Sized Leren programma ontwikkeld.

Het zijn kreten en programmatitels die u waarschijnlijk niet zoveel zeggen. Daarom beginnen we vaak gewoon met een kop koffie. vervolgens ontwerpen we een programma dat uw mensen helpt hun inzichten om te zetten naar concreet gedrag op de werkvloer.

Innovatie & Verandering in de praktijk, hoe ziet dat eruit?

Daarom aandacht besteden aan je ‘innovatief vermogen’:

Resilientie en Aanpassingsvermogen

Innovatie stelt organisaties in staat om veerkrachtig en flexibel te zijn in een dynamische zakelijke omgeving. Door een cultuur van vernieuwing te bewerkstelligen kunnen bedrijven zich beter aanpassen aan veranderende omstandigheden, economische schommelingen en disruptieve technologieën.

Talentaantrekking en -behoud

Een organisatie die bekend staat om zijn innovatieve cultuur trekt niet alleen getalenteerde professionals aan, maar behoudt ze ook beter. Medewerkers voelen zich gemotiveerd en geïnspireerd in een omgeving waar hun ideeën worden gewaardeerd en waar ruimte is voor creativiteit.

De enige constante in het leven is Verandering

Het omarmen van verandering als een constante en het cultiveren van een positieve mindset bevordert niet alleen de veerkracht van individuen, maar ook de algehele wendbaarheid van de organisatie.

"Ik wilde werk & emotie, privé en zo altijd gescheiden houden, maar deze aanpak, dat bevalt mij wel, dat zouden we allemaal moeten doen."

— Deelnemer Teamsessie NS na werkvorm Emotional Lifeline

Interessant om verder te lezen

Onze aanpak

Stap voor stap, een goede aanpak! Bij alle trainingen doorlopen wij onze zes stappen. Op deze manier is er genoeg ruimte voor uw behoefte, onze creatieve invulling en een gegarandeerd effect.

Lees verder

Competentietesten & Teamanalyse

Gedragscompetentie-testen geven aanleiding tot een goed gesprek. Mensen zijn namelijk geneigd eerder iemand te geloven als iets onderbouwd wordt met grafieken en statistieken.

Lees verder